ေသြးတိုးျခင္းႏွင့္ မုန္လာဥနီ၏ အစြမ္း
========================
မုန္လာဥနီတြင္ ပါဝင္ေသာ ႏိုက္ထရိတ္ ဓာတ္သည္ ေသြးတိုးျခင္း ကိုက်ဆင္း ေစႏိုင္ေၾကာင္း သုေတသီမ်ားက ေျပာၾကားသည္။
မုန္လာဥနီကို ဟင္းခ်က္၍ စားသံုး သည္ျဖစ္ေစ၊ ႏိုက္ထရိတ္ ေဆးျပား မ်ား ေသာက္သံုးသည္ ျဖစ္ေစ ေသြးတိုး က်ေစႏိုင္ေၾကာင္း အေမရိကန္ ႏွလံုးႏွင့္ ေသြးေၾကာ ဆိုင္ရာေဆး ဂ်ာနယ္၌ ေဖာ္ျပသည္။
ႏိုက္ထရိတ္ ဓာတ္သည္ ဟင္းသီး ဟင္းရြက္တို႔တြင္ အမ်ားဆံုး ပါဝင္ တတ္သည္။ မုန္လာဥ နီတြင္ ႏိုက္ထရိတ္ ဓာတ္မ်ား ပါဝင္ေန သျဖင့္ ႏွလံုးႏွင့္ ဆိုင္ေသာ ေရာဂါမ်ား ကုသရာ၌ ပိုမို ထိေရာက္စြာ ကုသႏိုင္ လိမ့္မည္ဟု သုေတသီမ်ားက ေမွ်ာ္လင့္ ထားသည္။
ကမၻာေပၚတြင္ အရြယ္ ေရာက္သူ ၂၅ ရာခိုင္ႏႈန္းမွာ ႏွလံုးႏွင့္ ဆိုင္ေသာ ေရာဂါမ်ား ျဖစ္ပြားလ်က္ရွိသည္။ ၂၀၂၅ ခုႏွစ္ အေရာက္တြင္ ထို႔ထက္ ပိုလာႏိုင္သည္ဟု ဆိုသည္။
============
ျမ၀တီ
No comments:
Write comments